”Ondt i livet” og angst

”Ondt i livet”   Mange forskellige følelsestilstande af modløshed, pres, angst og energitab kan optræde sammen oplevelser af meningsløshed, håbløshed og manglende glæde.  Det kan føles svært at få noget godt og positivt ud af livet. Der kan også være savn af venner og givende nære relationer.

Det kan være svært selv at få øje på grunden til at man har det sådan. Men der er oftest flere forskellige grunde til, at man er kommet i den tilstand. Der er også altid en positiv livsforventning at finde nedenunder og dermed også en livsenergi, der med den rigtige støtte, kan finde nogle mere tilfredsstillende og positive udtryk.

Lavt selvværd – selvtillid

Lav selvværdsfølelse   er en tilstand mange kender. Angsten for om man er god nok – om andre kan lide dig vil ofte optræde sammen med en angst for at blive forkastet eller afvist af dem, man gerne vil i kontakt med. Det kan nogen gange udvikle sig til, at man bliver fuld af selvkritik og selvbebrejdelser og efterhånden blive mere og mere overbevist om, at det nok er sandt, at de andre ikke bryder sig om dig. For en del mennesker optræder disse følelser heldigvis kun i en lettere udgave. Men det kan alt sammen skabe stor usikkerhed og ulykkelighed, som faktisk kan medføre at tingene lykkes meget dårligere end de behøver. At dine positive evner og følelser ikke får den rette livsudfoldelse.